Nieuws
Wat houdt ons bezig?

Zonder accordeons en gitaren maar met veel goede zin kwamen we deze zaterdagmiddag bijeen voor een clubuitje op landgoed Coudewater in Rosmalen. De vroegere werkplek van één van onze leden, Cor, die samen met nog twee anderen rondleidingen geeft op het terrein van het vroegere psychiatrisch ziekenhuis.

Met ingang van dinsdag 1 oktober staat ons orkest onder leiding van Antoine van Wanrooij (54). Zijn historie met de accordeon gaat terug naar 1972 toen hij als 7-jarig jochie dit instrument voor het eerst bespeelde. Na de middelbare school ging hij studeren aan het conservatorium in Tilburg: accordeon bij Arie Willems en Ronald van Overbruggen...

Het nieuwe seizoen gaat beginnen! Vanaf maandag 9 september wordt er weer volop gerepeteerd door de muzikanten van Blijleven. We hebben er zin in om samen weer lekker muziek te maken en onze mooie accordeonklanken te delen met iedereen.

We hebben prijs! En wel de Programmaprijs van het Novam Orkesten Festival 2019. Daarmee hielden we op zondag 14 april tien orkesten in de Tuinzaal van het Akoesticum in Ede achter ons.

De Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM) organiseert op zondag 14 april 2019 in het Akoesticum in Ede de derde editie van het festival voor accordeonorkesten. Blijleven is een van de 24 orkesten die hieraan meedoen. Een mooie gelegenheid om te spelen in een concertzaal van topkwaliteit.

Zowel de muzikanten van Blijleven als de 240 mensen in de zaal op landgoed Coudewater in Rosmalen genoten op 27 januari 2019 met volle teugen van het concert Dansende Vingers. Met dit concert stond de accordeonvereniging stil bij haar 55-jarig bestaan. Van Bach tot Piazolla, van Gerschwin tot Galliano en John Miles (Music) kwamen voorbij. Ook zo...